Yaşamı doyasıya yaşamak ve bir yaşam sanatçısı olmak ne demektir? Hiç duymamışsınızdır belki böyle bir şey.

Yaşamı doyasıya yaşamak için yaşam bir nicelik meselesi olmamalıdır, bir nitelik meselesi olmalıdır. Nitelikli yaşam derinliği olan, yoğun geçen, heyecan dolu bir macera gibi yaşanan yaşamdır.

O zaman olağanüstü doyuma ulaşmak, gerçek yaşamın tek bir anında bile mümkündür. O zaman yaşam muazzam çiçekler açar, serpilir, büyülü olur.

Yaşamı bir sanat olarak yaşayan insan ne kadar yaşarsa yaşasın sıkılmaz çünkü yaşamı tekâmülden ibarettir. Fakat insan sıradan bir yaşam yaşadığında, aynı döngüyü tekrarlar ve ölesiye sıkılır. Sıradan yaşamdan ölesiye sıkılmış insan ölmek ister ama ölemez çünkü ölmekten korkar.

Yaşamı bir sanat haline getirmek için yaşamın odağı tekâmül olmalıdır. O zaman yaşamın her anı bir sanat eseri olur. İnsan hem bir yaşam sanatçısı gibi yaşar, hem de ölür. Zaten yaşam ve ölüm birliktedir ve ayrılmazdır. Bu yüzden yaşam bir sanat haline getirildiğinde ölüm de bir sanat olur.

Yaşamı bir sanat olarak yaşayan insan her an yenilenir. Geçmişe öl ki, şimdiye doğabilesin. O zaman gelecek tarifsiz olur. Bu durumda geçmiş, şimdiki ana müdahale edemez.

Arkada bırakılmış olan an, olduğu yerde kalmalıdır ve geleceğe taşınmamalıdır.

Geçmiş anılara dönüşmekte ve hafızada yaşamaktadır. Hafızadaki geçmişi anımsamalarla beslememek gerekir. Kişi bunun yapabildiğinde hafızadaki geçmiş ölür ve o zaman psikolojik saplantılar da ortadan kalkar.

Çünkü şimdiye sürekli geçmişin gözleriyle bakılırsa, var olmayan şeyler görülmeye başlar. Bu da psikolojik saplantıdan başka bir şey değildir. O zaman gerçek yaşam yerine geçmişin gölgeleri ve hayaletleri ortaya çıkar. Oysaki şimdiyi doyasıya yaşamak için geçmişin hayaletleri bırakılmalıdır.

Her an yaşamak ne demek?

Her an yaşamak, geçmişi her an bırakmak demektir.

Peki, bunu nasıl başaracağız?

Orijinal yoga sistemi tekniklerini her gün uyguladığınızda, içsel dünyanızı geçmişten temizliyorsunuz. Geçmişin tozları ortadan kaldırıldığında, şimdiki an parlamaya başlar. Psikolojik anılar zihinsel alandan temizlendiğinde, zihin berrak ve açık olur. O zaman her ana yeni gözlerle bakabilir ve anı yaşamaya başlayabilir insan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selva Arı 6 yıl önce

Çok hoş. Teşekkürler Funda Hanım, tam da yenilenmek üzerine düşünürken karşıma çıktı yazınız.

Avatar
Atila Altınok 6 yıl önce

Süper...Tebrikler kızım..