150

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy 'uyuşturucu soruşturması'nda gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "uyuşturucu soruşturması" kapsamında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy dahil sekiz kişi gözaltına alındı.

Salı akşamı gözaltına alınan şüpheliler Çarşamba öğlen saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Şüpheliler ardından adliyeye getirildi.

Gözaltı kararlarının, ”kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak”, ”kabul etmek veya bulundurmak“ ya da ”uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, kullanılmasına yer ve imkan sağlamak“ iddialarıyla verildiği belirtiliyor.

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alınmasının ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı.

Habertürk'ten yapılan açıklamada bu kararın, "yürütülen soruşturmanın selameti açısından" alındığı kaydedildi.

Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren Habertürk'e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Eylül ayında kayyum olarak atanmıştı.

1985'te İstanbul'da dünyaya gelen Ersoy, Habertürk televizyonunda program yapmaya başlamadan önce TRT'de de muhabirlik ve yöneticilik yaptı.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150