150

30 Ağustos Ruhu: Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Rotası

30 Ağustos Ruhu: Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Rotası Çalışması Uluslararası Yayına Dönüşüyor.

103 yıl evvel Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın büyük bir titizlik, gizlilik ve stratejik daha ile gerçekleştirdiği Büyük Taarruz ve Türk Zaferi ülke genelinde sanat, bilimsel, sportif etkinlikler bir kere daha anıldı ve kutlandı.

Özgün etkinlikler arasında dikkat çeken 29 Ağustos 2025 Cuma günü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “30 Ağustos Ruhu: Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Rotası” üniversite kampüsü, Afyonkarahisar – Dumlupınar istasyonları arasında hususi tren ve tesisi henüz tamamlanan Dumlupınar Diorama Müzesinde tertiplenen dört oturumla anıldı.

Zafer Rotası, müzeyi de aktif hale getirmiş oldu.

Etkinliğin her basamağında bizzat yer alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak daha ileri kültürel, akademik ve bilimsel hedeflere işaret etti.

Ev sahibi üniversite yanında Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi mensubu akademisyenlerin iştirak ettiği etkinlik medyada da büyük ilgi gördü.

Öğrenilen bilgiye göre 30 Ağustos Ruhu: Kocatepe’den Dumlupınar’a Zafer Rotası çalışmaları, uluslararası tanınırlığa sahip bir kitaba dönüştürülecek. Atatürk’ün öncülüğünde yürütülen Türklüğün varlık mücadelesi Milli Mücadele hususunda araştırmalar eksilmeksizin sürmekte, toplumsal hafıza güncellenmeye devam etmektedir.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150