Nedensiz ya da nedeni belli bir kalp çarpıntısı, panik ataklar vs. korku belirtisidir ve bütün korkuların temelinde tek bir korku vardır: ÖLÜM KORKUSU! Tüm diğer korkular ölüm korkusunun yansımasıdır.

Kendisinin ölümden korkmadığını söyleyen birey bile yakınlarının ölümünden korkmaktadır. Ölümü bir yok oluş olarak görürsek eğer evet çok korkutucudur. Ama ölen bedendir, ruh varlığı ise ölümsüzdür. Kendimizi bedenle özdeşleştirince yok olacağımızı sanırız ve korkuya kapılırız.

Korkulardan özgürleşmek için öncelikle korkuların farkında olmak gerekir. Korkularımızın farkında olursak önce onların önemsizleştiklerini ve sonra da kaybolduklarını görürüz.

Korkudan kaçmayarak, korku ile yüzleşerek farkındalığı yükseltebiliriz.

Genelde insanlar cesur olmak için korkuyu bastırmaya çalışırlar. Korkuyu bastırmak, onun daha da artmasına neden olur.

İnsan korktuğunda korku yüzeye çıkar, oysa bastırıldığında bilinçaltına itilir ve onunla başa çıkmak daha da zorlaşır. Çünkü birey onun farkında olamaz ve korku varlığını devam ettirmesine rağmen daha da güçlenir.

Korkuyu önlemeye çalışmak da boşuna zaman kaybıdır. Korkuyu önlediğini sanır insan ama o beklenmeyen bir anda yine ortaya çıkar.

Bir de korkuyu yok etmeye çalışanlar var. Ama korku duygusal bir enerjidir ve yok edilemez, ama dönüştürülebilir.

Örneğin su yok edilemez ama buharlaştırılabilir. Bunun gibi, korku da farkındalık ateşinde ısıtılarak buharlaştırılabilir. Bunun için farkındalık ateşini yakarak korkuların farkında olunabilir.

En iyisi korkuyu anlamaya çalışmaktır, 'korku ne anlama geliyor?..' diye düşünmek farkındalığın gelişmesine neden olacaktır. Korku içsel bir mesajdır. O yüzden o mesajı anlayıp farkına varabilir insan. Bu mesajı anlamak için önyargısız bakmak gerekir. Bunun için cesur olmak gerekir. İnsanlar genelde korkunun yanlış bir şey olduğuna ve korkunun olmaması gerektiğine inanmışlardır. Bu tür inançlar, varsayımlar korkuyla yüzleşmeyi daha da zorlaştırıyor.

Korkuyla yüzleşmek için tüm varsayımları, inançları, düşünce kalıplarını bırakmak gerekiyor. Sonrasında da onu farkındalığın ateşinde dönüştürmek…

Dünya Değişim Akademisinin değişim tekniklerinden 'korkulardan özgürleşme programı' ile tüm korkuların kökünü kurutabilirsiniz ve korkusuz bir hayata adım atabilirsiniz...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.