Herkese mutlu bir yıl diliyorum.

Gerçek mutluluk içinde var olan her şeyi, ama en azından bir kuşu, kelebeği ya da ağacı sevebilmeyi diliyorum. En önemlisi ise insan sevgisi!

O yüzden sevgi ve cesaret arasındaki sıkı ilişkiyi konu almak istedim bu kez.

Çünkü cesaret sevgiden geçer. Sevmek için cesur olmak gerekir. Korkaklar sevemez, çünkü onlar güvence için mantık kullanır. Sevgi ise mantığın ötesindedir. Sevgi güvenceyle ilgilenmez, ama sevmek ve güvenmek için cesur olmak gerekir.

Sevgi bir gizemdir, bu gizemin içinde serbestçe hareket etmek için cesur olmak gerekir.

Sevmek için geçmişi bırakmak gerekir, geçmişten vazgeçmek içinse gerçekten cesur olmak gerekir.

Cesurca yaşamayı seçmek risk almak demektir ve risk almadan kimse sevemez. Çünkü sevmek güvenmek demektir ve güvenmek de risk almak demektir.

Sevgiyi korkmadan yaşayınca gizemin sesi duyulmaya başlanır. Bu ses cesaretin sesidir. Mantığını kullanan bu sesi duyamaz. Mantık bilinenlerle uğraşır, bilinmeyenle uğraşmaz. Mantık zihinden beslenir ve zihin geçmişten gelen şeylerle doludur. Zihin bir mezarlıktır, geçmişten gelen ölmüş şeylerin birikimidir. Geçmişin gürültüsü bilinmeyenin sesini duymayı engeller. Ne şimdide kalmaya, ne de geleceği görmeye izin vermez.

Cesaret şimdide kalmayı ve sevgi de geleceği görmeyi sağlar. Sevgi, insanı geleceğe götüren umut dolu bir yoldur. Mantık geçmişle uğraşır, cesaret şimdinin sesini duymayı sağlar, sevgi ise geleceğe ışık tutar.

Geçmiş ölmüştür, gelecek henüz gelmemiştir, elde olan tek şey şimdiki andır.

Cesaret şimdiki anda kalmayı sağlar.

Ölü geçmişi düşünmek zaman kaybıdır, ama korku dolu kişinin yaptığı şey tam da budur. Çünkü “şimdi” onu korkutur, şimdinin olasılıkları onda endişe yaratır. Ama geçmiş ölmüştür ve tehlikeli değildir, onu risk almadan istediğin kadar düşünebilir ve “keşke” diyebilir kişi. Bu yüzden korku dolu birey geçmişle uğraşır.

Hayat her an hareket halindedir ve anda kalan cesur insan sürekli ilerlemektedir. Korkak geçmişe tutunup ilerlemek istemez.

Cesur insan bulunduğu anın farkında olarak coşku içinde geleceğe doğru ilerler. Sürekli hareket halinde olan birey, tehlikeleri göze alarak sürekli gelişmektedir.

Bu yüzden cesur olmak; değişime, yeniliğe açık olmak ve gelişmek için çok gereklidir.

Cesur olmak, düşünerek, zihinsel çabalarla yapılacak bir şey değil maalesef. Cesur olmak için bir uygulama var: cesur olma programı.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan yüzlerce programdan biri!

Bu uygulamalarda bireyde bu konuyla ilgili bir farkındalık ve değişim meydana geliyor. Kendi deneyimlerimden bunu kesin olarak söyleyebilirim.

Bir aylık uygulama sonunda artık daha cesaret dolu olduğunuzu hissediyorsunuz. Kendin olmak için, sevmek için, şimdiyi yaşamak için, geçmişi bırakmak için, kendinle yüzleşmek için, değişmek için, yeniyi kucaklamak için ve daha pek çok şey için…

Yeni yılda herkese yeni olanı kucaklama ve sevebilme cesareti diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayse bas 4 yıl önce

Sevgi konusunda farkidalik yaratan bir yazi????????????????????

Avatar
Cigdem Birgul 4 yıl önce

Şahane!Okurken dahi içimde cesaret uyandı!Degisim Programini deneyecegim!
Tesekkurler!