Sergen Yalçın: "Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu gelişir mantığı yanlış"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yabancı oyuncu ile ilgili alınan kararı eleştirerek, "Altı yabancı futbolcunun kulübede oturması doğru mu? Asıl soru bu olmalı. Üç Türk oyuncu oynatmakla oyuncunun yetişeceğini mi düşünüyoruz? Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu gelişir mantığı yanlış. Oynayacak adamın önünde duramazsınız" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, TRT Spor'da yayımlanan % 100 Futbol programında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kolay bir gruba düşmediklerini belirtti.

Yalçın, "Avrupa ile aramızdaki fark çok açıldı. Avrupa Ligi'nde, Konferans Ligi'nde belki ilerleyebilirsin ama Şampiyonlar Ligi çok zor. Gruptan çıkmak bizim için başarı. Orada çok tempolu oynayan rakipler var. O tempoya ayak uydurmaya çalışacağız. Zaten takıma da maksimum tempoda antrenman yaptırıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde oyun formatını değiştirebiliriz. Orada elini kolunu sallayarak puan alamazsın. Gerçekçi olmak lazım." diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın yeni transferlerinden Alex Teixeira'nın 60 dakika oynayabilecek kadar hazır olduğunu, Michy Batshuayi'nin ise Chelsea ile sezon başı kampı yaptığı için hazır geldiğini aktaran Yalçın, geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Francisco Montero'nun da takıma dahil edileceğini kaydetti. Yalçın, Rıdvan Yılmaz'ın da herhangi bir kulübe kiralık gönderilmeyeceğini ifade etti.

Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kaybal 3 yıl önce

Türk futbolunda kendisini küçümseyen bu insanların bir takımda bulunması yanlış bence. Senin görevin ne. Alt yapı kurdurup yetiştirin çocukları. Tabi yabancılar iyi pazar. Onların bırakısı çooooooook fazla. Sen yetişirken kimlerin arasında yetiştin acaba... Böyle düşünenler insanda mide bırakmıyor vesselam..

Avatar
Nadire 3 yıl önce

Sergen sana YUH olsun.

Avatar
Şener Çırak 3 yıl önce

gerçekten ayıp etmiş

Avatar
Timsah 3 yıl önce

Gelde seni Bursaspora sağbek yapalım.

Avatar
Levent Y 3 yıl önce

Koçum benim