A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kura çekimi, turnuvanın ev sahibi Almanya'nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Elemelerde grubunu lider tamamlayan A Milli Takım, turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde ederken kura çekimine 2. torbadan katıldı.

24 takımın yer alacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

Kuralara, 21 takım katılacak. Grupları belirlenecek diğer 3 takım ise 21-26 Mart tarihlerinde yapılacak EURO 2024 play-off turunu geçmelerinin ardından finallerde yer alacak. EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kura çekiminin ardından oluşan gruplar şöyle:

A GRUBU

Almanya
Macaristan
İskoçya
İsviçre

B GRUBU

İspanya
Arnavutluk
Hırvatistan
İtalya

C GRUBU

İngiltere
Danimarka
Slovenya
Sırbistan

D GRUBU

Fransa
Avusturya
Hollanda
A yolu play-off galibi (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya)

E GRUBU

Belçika
Romanya
Slovakya
B yolu play-off galibi (İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda)

F GRUBU

Portekiz
Türkiye
Çekya
C yolu play-off galibi (Gürcistan, Lüksemburg, Yunanistan, Kazakistan)

10 şehir ev sahipliği yapacak

Ntv'de yer alan habere göre, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek EURO 2024, Almanya'daki 10 şehirde gerçekleştirilecek. EURO 2024'e Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Grup maçlarının 26 Haziran'da biteceği turnuvada, son 16 turu aşaması 29 Haziran'da başlayacak.

Turnuvada 5 Temmuz'da çeyrek final ve 9 Temmuz'da da yarı final maçları başlayacak. EURO 2024'ün şampiyonu 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.