Moskova Film Festivali savaşın gölgesinde başladı

44. Moskova Uluslararası Film Festivali, Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde düşük katılımla gerçekleşti. Festival başkanı Nikita Mikhalkov, “Yıldızların ne kadar büyük olduğu önemli değil. Gelen insanlarla ilgileniyorum" dedi.

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Moskova Uluslararası  Festivali, dün -Ukrayna savaşının gölgesinde dün başladı. , Rusya’nın saldırılarını protesto eden pek çok yıldızın katılımı olmadığı için sönük başladı.

Moskova Film Festivali savaşın gölgesinde başladı - 2

Festival başkanı olan ‘Burnt By The Sun’ filminin Oscar ödüllü yönetmeni Nikita Mikhalkov, “Yıldızların ne kadar büyük olduğu önemli değil. Gelen insanlarla ilgileniyorum çünkü bizimle buluşmak istiyorlar" dedi.

Moskova Film Festivali savaşın gölgesinde başladı - 3

Mikhalkov ayrıca Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonundan da övgüyle söz etti. Ukrayna'nın endüstriyel kalbi olan Doğu Ukrayna'ya atıfta bulunarak, "Bugünlerde kahramanlar Donbas'ta" dedi.

Moskova Film Festivali savaşın gölgesinde başladı - 4

Mikhalkov  “Yeni seçkinlerin ve yeni kahramanların doğduğu yer orasıdır. Aslında orada yeni bir dünya ve yeni bir toplum doğuyor. Sorun şu ki, ne yazık ki herkes bunun ciddi olduğunu ve burada kalacağını anlamıyor” diye konuştu.

Moskova Film Festivali savaşın gölgesinde başladı - 5

Festival, Anton Megerdichev’in yönetmenliğini üstlendiği, tarihi epik türdeki Rusya yapımı Land of Legends filmiyle açıldı.

Ntv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.