Bireyin kendi değerini bilmesi, kendi varlığının farkında olması ile özgüven meydana gelir. İnsan özünden uzaklaşmışsa özgüveni de düşük olur. Ancak kendi özünün farkında olan bir birey kendi özünün değerini bilebilir ve özüne güvenebilir, böylece özgüvene sahip olabilir.

Modern çağ denilen teknoloji çağında birey kendi özünden uzaklaşmaktadır, içinden gelene güvenmek yerine, dışardan dayatılan bilgiye araştırmadan, sorgulamadan güvenmeyi öğrenmektedir. Bu durum insanın robota benzemeye başlamasına neden olmaktadır.

Günümüz yaşam koşulları ve eğitim tarzı, bireyleri bebeklikten itibaren kendisine yabancılaştırarak olmadığı şey olmasını dayatmaktadır.

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları tarafından verilen “Özgüven Sanatı” Değişim Programı uygulamaları, bireyin tekrar özgüvenini geri kazanması konusunda çok etkili teknikler sunuyor.

Değişim Uzmanlarının bu konuda söyledikleri özgüven konusuna yeni bir bakış açısı getiriyor:
“Özgüvenini kaybetmiş kişi ya aşırı içe kapanır ya da aşırı dışa döner. Oysa özgüvenli kişi iç ve dış dünyasını dengeli tutar, o ne içte ne de dıştadır, o tam merkezde yani özündedir.”

Özgüven Sanatı Değişim Programı’nda amaç; bireyin özgüvenin ne anlama geldiğini öğrenmesi, özgüvenin nasıl yok edildiğinin farkına varması ve nasıl özgüveni geri kazanacağını öğrenmesidir.

Bir ayda tamamlanan 8 çalışmanın her biri farklı bir aydınlatıcı tema ve hareketlerden oluşuyor.

Bu temalarda Özgüvenli olmak için özü bilmek gerektiği, olduğun şey olmaktan memnun olmak ve özgür iradeyi olumlu yönde kullanmak gerektiği, insanın başına gelen her şeyin aslında tam da ihtiyacı olan şey olduğu, beklentisiz olmayı öğrenmek gerektiği, bireyin başına gelen her şey için şükretmesi gerektiği vb. konular işlenmekte ve bu konularda bir farkındalık yaratılmaktadır.

Özgüven aslında herkeste zaten var olan bir niteliktir, sadece yetiştirilme ve yaşam tarzı özgüveni maalesef bilinçaltına itmiş, görülmez hale getirmiştir. Bu uygulamalarla özgüven yeniden bilinç yüzeyine çıkmakta ve artık hayatınız boyu sizinle kalmaktadır.

Kendini Değiştir Dünyan Değişsin, Dünyanı Değiştir Dünya Değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sema İslim 3 yıl önce

Harika bir program daha ⚘