Avusturya erken seçimlerinde 27 Türk Aday yarışıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avusturya 29 Eylül 2019, Pazar günü sandığa gidiyor. Son dört aydır geçici hükümet ile yönetilen Avustrurya’da 6 milyon 400 bin seçmen ülke tarihinin 33. hükümetini belirlemek için sandık başında olacak.

2017 yılında kurulan ve 17 ay süren Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı eğilimli Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyonunun aylar süren skandal tartışmalarından sonra dağılmasının ardından ülkeyi yaklaşık 4 aydır geçici hükümet yönetiyordu.

29 Eylül günü yapılacak olan seçimlerin ardından aşırı sağın seçimleri kazanması bekleniyor. Çeşitli hükümet formülleri üzerinde durulurken yeni bir bir aşırı sağcı koalisyonun kurulması ise en güçlü olasılık olarak Avusturya’nın önünde duruyor

Türk Kökenli Adaylar

Erken genel seçimler öncesi çağrıda bulunan Türk kökenli milletvekili adaylar kullanılmayan oyların aşırı sağcı partiye yarayacağını dile getirdiler.

Sekiz farklı partiden 27 Türk kökenli milletvekili adayı yarışırken,  adayların büyük bir çoğunluğu Sosyal Demokrat Parti (SPÖ), Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) ve Yeşiller partisi listelerinden aday gösterildi.

Avusturya’da yaşayan 300 bin Türk kökenliden yaklaşık 100 bin kişinin seçmen statüsünde olduğu tahmin edilmekte.

Altı üniversite bitirdi

Seçimlerde bin 476 milletvekili adayı arasında Dr. Tarık Mete, SPÖ’nün Salzburg eyaleti listesinde ikinci sıradan seçimlere giriyor. Dr. Mete hukuk, siyasal bilimler, uluslararası ilişkiler gibi 6 farklı alanda üniversite mezuniyetine sahip. Aynı zamanda hukuk doktorası yapmış olan Dr. Tarık Mete altı üniversite mezuniyeti ile Avusturyalı adaylar arasında kırılmaz bir rekoru elinde tutuyor. Tirol Eyaleti’nden milletvekili adayı Süleyman Kılıç da SPÖ adayları arasında bulunuyor. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.