150

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan; "süreçten çıkar sağlamaya çalışan tek taraf Siyonist rejimdir"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran ile Washington arasındaki görüşmelere arabuluculuk yapan Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Mareşal Asım Munir'i kabul etti.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Pezeşkiyan ile Pakistan Genelkurmay Başkanı Munir başkent Tahran'da görüştü.

Görüşmenin içeriğine ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

Genelkurmay Başkanı Munir başkanlığındaki Pakistanlı heyet, dün Tahran-Washington arasında planlanan ikinci tur görüşmelerle ilgili istişarelerde bulunmak ve ABD'nin mesajını İran'a iletmek için Tahran’ı ziyaret etmişti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi tarafından karşılanan Münir başkanlığındaki Pakistan heyeti, bugün İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile de görüşmüştü.

Kalibaf, Munir ile görüşmesinde, İran ve tüm bölge için kapsamlı bir barış aradıklarını belirterek, "Umarım savaşı başlatan ve şimdi de onu durdurmak için çok çabalayanlar, geçmişteki güvensiz davranışlarına gerçekten son verirler." demişti.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, üst düzey İranlı bir yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Tahran'ın, Munir başkanlığındaki heyet ile görüştükten sonra ABD ile müzakerelerin sonraki aşaması için karar vereceğini duyurmuştu.

*Fotoğraf: İran Cumhurbaşkanlığı (AA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150