Alman basını: Türk SİHA'ları Alman ordusunda şoka neden oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan tarafından Karabağ’da kullanılan Türk Silahlı İnsansız Hava araçlarının (SİHA), 190’dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etmesiyle ilgili basına yansıyan haberler, Alman basının gündemine oturdu. Alman basınında yer alan haberlere göre, Türk SİHA’ları Alman ordusunda şoka neden oldu ve orduyu önlem almaya zorladı.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung (FAZ), Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Türk SİHA’larının, 190’dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha ettiğine dair haberlerin, Alman ordusunda şoka neden olduğunu yazdı. FAZ’daki makalede, Türk SİHA’larının Azerbaycan’daki başarılarının Alman ordusunu önlem almaya zorladığı yazıldı.

ALMANYA SİHA’LARA KARŞI SAVUNMASIZ OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Almanya Savunma Bakanlığının, Alman ordusunun hava savunma sisteminin SİHA’ları önleme konusunda yetersiz olduğunu kabul ettiği kaydedildi. Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer tarafından Almanya’nın bu sıkıntıyı aşmak amacıyla bir bütün olarak hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için birtakım önlemler hazırlığında olduğu aktarıldı.

ALMANYA SAVUNMADAKİ YETERSİZLİĞİNİ KABUL ETTİ HAREKETE GEÇTİ

Makalede Almanya’nın 2013 yılında hava savunma sistemine ihtiyaç duymadığı için herhangi bir modernizasyona gitmediğine dikkat çekilerek, “Şimdi, SİHA saldırılarının tehdidi nedeniyle acilen hava savunma sisteminin değiştirilmesine ihtiyacı var. Silahlı kuvvetler mükemmel durumda değil. Ancak Alman ordusunun SİHA saldırılarına karşı neredeyse savunmasız olduğunun kabulü sürpriz oldu.” denildi.

“ALMAN ORDUSUNDA ŞOKA NEDEN OLDU”

Ayrıca söz konusu makalede, çatışmalar sırasında Türkiye tarafından üretilen SİHA’ların, 190’dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha ettiği ve Ermeni askerlerinin, saldırılara karşı savunmasız oldukları için morallerinin bozulduğuna da yer verildi. Makalede “Bununla ilgili haberler, Alman ordusunda şoka neden olmuştu.” ifadeleri kullanıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.