10 Öğretmenden Çocuklara Farkındalık Projesi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'nın başarılı öğretmenlerinden Nazlı GENCAN ve Dilek BAŞARAN liderliğinde çocuklara yönelik yeni bir proje üretildi.

Dünyamızın yaşanılır bir yer olabilmesi için; insanların çevreye daha duyarlı davranması gerektiğini, çevreye atılan atıklar ile dünyamızın bir çöplüğe dönüştürüldüğünü anlatan Nazlı Gencan "Daha çok farkındalık kazanmalıyız. Farkındalık yaratmak ve davranışın kalıcılığını sağlamak için, en uygun yaşlar okul öncesi dönem yaş grubudur. Okul öncesi çocuklarla birlikte uygulama etkinlikleri yaparak, aileleri de bu sürece dahil etmek, uygun yaşama koşullarına sahip olabilmemiz için bir temeldir" şeklinde açıklamada bulundu.

Proje ortağı Dilek Başaran da, çevreye atılan atık malzemelerin değerlendirilmesi, çöp olarak nitelendirdiğimiz ve aslında geri dönüşebilir ya da toprağa kazandırabileceğimiz atıkların dönüşümünün sağlanması için elimizden geleni yapmamız gerekmekte olduğunu ifade ediyor.

Öğretmenlerimizin, anılan sıradışı projeleriyle ilgili açıklamaları şöyle devam ediyor;

"..Bu proje ile asıl hedefimiz çocuklarda yaşayan bir çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmaktır. Çocuklarımızın yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesinden hareket ederek, hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu hedeften yola çıkarak; alt hedeflerimiz, farkındalık kazanan çocukların doğayı koruma konusunda aktif rol almaları ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmeleridir. Atık miktarını en aza indirebilmek, geri dönüşebilir malzemeleri tekrar kazanarak enerji tasarrufu sağlamak, atıkların sağlıklı yaşam koşullarımıza verdiği olumsuz etkileri bertaraf etmek ve çevresel iyileşmeyi hızlandırmaktır.

Projemizi 7 farklı ilden 10 öğretmen ortak olarak yürütüyoruz. Öğretmenlerimiz; Bursa ilinden Nazlı GENCAN ve Dilek BAŞARAN (kurucu ortaklar), Münevver AÇIKGÖZ, Suzan KAYA, İzmir ilinden Emine ÇAKIR, İstanbul ilinden İclal Makbule TOPRAKKAYA, Eskişehir ilinden Nazife ÖLMEZ, Bilecik ilinden Canan CURA, Ordu ilinden Pınar Burcu ALTUN, Şırnak ilinden Damla TOPUZ.

Sosyal medya hesaplarımız:

İnstagram: cocuklarlaeleledunyaguvende

Facebook: ÇOCUKLARLA EL ELE DÜNYA GÜVENDE

Blog: https://dunyaguvendecocuklarlaelele.weebly.com/

Çocuklara farkındalık yaratmak için çocukların sürece aktif katıldıkları kompost yapımı, fidan dikme, deney,dijital oyun, puzzle, eğitim seminerleri ve daha birçok etkinlik yapıyoruz. Projemiz Ocak ayında başlamış olmakla beraber Mayıs ayında sona erecektir. Proje sonucunda çocuklarda hedeflediğimiz davranışlar şınlardır;

  1. Öğrencilerde doğayı koruma bilinci gelişecek,
  2. Öğrenciler çevreyi koruma ve çevresini güzelleştirme konusunda sorumluluk alacak,
  3. Öğrenciler tasarruf yapmayı öğrenecek,
  4. Öğrenciler çöp ve atık malzemelerin dönüşümü hakında bilgi sahibi olacak.."

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.