Emeklilerin 6 aylık maaş zamları yüzde 25- 30 bandında bekleniyor

Temmuz ayında emeklilere yapılacak zam miktarı belirsizliğini korurken, enflasyon beklentileri ve ikramiyeler de gündemde. Emeklilerin zam oranları ve bayram ikramiyeleri için bekleyişi devam ediyor...

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak zam miktarını merakla beklerken, refah payı konusu hala belirsizliğini koruyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini artırması ve mayıs ayında enflasyonda zirve beklenmesi, emekli maaşlarında da artış beklentisini yükseltti.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseltmesi, enflasyonun beklenenden daha yüksek olacağına işaret ediyor. Bu değişiklik, emekli ve memurların temmuz zammına dair hesaplarını yeniden düzenlemesine neden oldu. Ancak, refah payı konusunda belirsizlik sürüyor ve tasarruf tedbirleri göz önüne alındığında refah payının olasılığı düşük görünüyor.

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak zam miktarını merakla beklerken, refah payı konusu hala belirsizliğini koruyor.

Emeklilere 3 Haber Birden Var! Zam, İkramiye Ve Tarihleri 2

Halktv'de yer alan habere göre, Merkez Bankası Başkanı, mayıs ayı için enflasyonu yüzde 75-76 seviyelerinde beklediklerini açıkladı. Bu, enflasyonun yılın zirvesine ulaşacağı anlamına geliyor. Şu ana kadar geçen 4 aylık enflasyon yüzde 18.72'yi bulmuş durumda ve Başkan Karahan'ın öngörüsü gerçekleşirse, 5 aylık TÜFE yüzde 22.41'e ulaşacak. İlk 6 ay beklentisi ise yüzde 25.39. Dolayısıyla, emekli aylıklarının en az bu oranda zamlanması bekleniyor.

Memur ve emeklilerin toplu sözleşmesinin devreye girmesiyle maaş artışının yüzde 20 seviyesinde kalması bekleniyor. Eğer 6 aylık enflasyon tahmini gerçekleşirse, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL, en düşük memur emeklisi maaşının ise 17 bin 688 TL olması bekleniyor. Ancak, refah payı ve tasarruf tedbirlerinin etkisiyle bu rakamlar değişebilir.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANLARI

Merkez Bankası, yılın en yüksek enflasyon rakamının mayıs ayında yüzde 76'ya kadar çıkabileceğini duyurdu. Bu durum, ilk 5 aylık enflasyon oranının yüzde 23,11 olarak belirlenmesine sebep oldu. Haziran enflasyonuyla birlikte 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25-30 bandında gerçekleşeceği kesinleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.