Sizin bile baş edemediğiniz ele avuca sığmaz oğlunuzu 'evlenince düzelir' niyetiyle sakın evlendirmeyin..

Alkol, kumar, gece hayatı vs.. gibi kötü alışkanlığı olan, sorumluluk almayı beceremeyen, kendisini dahi yönetmekten aciz ise, o embesil oğlunuzu sakın evlendirmeyin..

Olgunlaşmamış aileler, çocuklarının birey olmasına izin veremediği için çocuklarının olgunlaşmasının da gecikmesine neden oluyorlar. Elinizin altında iken yeterince pişmeyip çiğ kalmış çocuklarınızı evliliğe havale etmeyin..

Örneklerini sık görüyoruz; evlenince düzelir, olgunlaşır, akıllanır, uslanır diye düşündüğünüzde, gelin olarak aileye katılan o kızcağızın günahına girersiniz. Sizin dahi adam edemediğinizi elin kızı nasıl adam etsin, yazık!

Babasının yanlışlarından, annesinin nazlamasından, kötü arkadaşlarından ayrılamayan, kendi sorumluluklarının dahi bilincinde olmayan oğlunuz aile reisi olmaya hiç de hazır değilken; evliliğin olmazsa olmazları "Saygı, Sevgi, Sadakat, Sabır, Sorumluluk" üstlenebilir mi?  

Haylaz oğlunuz haylazlıktan vazgeçecek ki... Evlendiğini kabul edecek, eşini yok saymayacak, bir bütün olarak görecek, evliliğine saygı duyacak olgunluğa eriştiğinde evlensin..

Değilse... Onun sürekli üzeceği ve bunu normalmiş gibi göreceği günler, eş ve çocukları için en azından can sıkıcı / bıktırıcı olacaktır...  

Hatasını kabul etmeyip üstelik aynı hataları yapmaya devam eden, alışkanlıklarından vazgeçmeyen sorumsuz bir eşin; anne ve babasını da üzeceğini bile bile zorlamayın "evlen evlen" diye.

Bu bilince varıp, kötü alışkanlıklarından arınıp, sorumluluk sahibi olduğunda ...

Ve.....
Evlendikten sonra önceliğin çekirdek ailesinin yani eşinin ve çocuklarının olduğunu, evliliğin güç birliği olduğunu öğrendiğinde alması gereken karar iken;  Evlendiği halde bekarlık hayatını sürdürecek, evliliği hazmedemeyecek oğlunuzu evlen diye teşvik etmeyin..

Ardından gelecekleri görerek davranın... Yıkılmış bir yuva,  dul bir eş, çocuk veya çocuklar olarak torun sahibi olma aşkına, haylaz oğlunuz akıllanır sanarak kendi egolarınız için evlensin diye arzulamayın..

Benden söylemesi..

Eşlerin birbiriyle uyum içinde saygılı, mutlu olmaları, iyi eş, iyi anne baba olarak güzel evlatlar yetiştirebilmeleri dileğiyle..

Saygı, sevgi, sağlıkla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.