Türk askeri, Kosova-Sırbistan sınırında devriyede

Türk askeri, Kosova ile Sırbistan arasındaki sınır bölgesinde güvenliği sağlamak adına devriye faaliyetine devam ediyor.

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR), Türk askerinin Kosova ile Sırbistan sınırındaki faaliyetlerine ilişkin fotoğraflar paylaştı. Türk askeri bölgede güvenliği sağlamak için devriyelerini sürdürüyor.

Türk askeri, Kosova-Sırbistan sınırında devriyede

KFOR’un resmî sayfasından dün yapılan açıklamada “KFOR kapsamında Kosova'ya konuşlandırılan Türk askerleri, İdari Sınır Hattı'nda güvenlik devriyesi yürütüyor. KFOR askerleri ABL boyunca gece gündüz günlük devriye görevi yürütüyor. KFOR, BM Güvenlik Konseyi'nin 1999 tarih ve 1244 sayılı kararına dayanan, Kosova'da yaşayan tüm topluluklara güvenli ve emniyetli bir ortam ve hareket özgürlüğü sağlama yönündeki görevinin günlük olarak uygulanmasına odaklanmıştır” ifadeleri yer aldı.

TÜRKİYE, KFOR KOMUTANLIĞINI DEVRALDI

Kosova-Sırbistan gerilimi artarken Türkiye, 1 yıl süreyle NATO'nun KFOR'a komutanlık yapacak. Bölgedeki güvenliği sağlayan KFOR, bünyesinde 27 ülkeden 4 bin 500'den fazla asker barındırıyor.

Kosova'nın kuzeyinde 2023 haziran ayında yaşananlar neticesinde KFOR'a asker gönderen ülkeler arasında olan Türkiye Cumhuriyeti, 10 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen törenle KFOR komutanlığını İtalya'dan devralmıştı. Tümgeneral Özkan Ulutaş, 1 yıl boyunca KFOR'un komutanlığını yapacak. 

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri KFOR'u, Balkanlardaki barış ve istikrarın sağlanmasında en önemli misyonlardan biri olarak nitelendiriyor. 12 Haziran 1999'da KFOR'a katılan Türkiye, bölgedeki güvenliği tüm dikkatiyle takip ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.