Ukrayna ile Türkiye ortak uçak motoru üretimine başlayacak

Ukrayna, Türkiye ile birlikte uçak motoru üretmeye hazırlanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, savaşa rağmen iki ülkenin savunma alanındaki ortak projelerinin mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy dün yayımladığı açıklamada, Ukrayna’nın Türkiye ile ortak hayata geçireceği projelerin arasında uçak üretiminin de yer aldığını ifade etti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak başkanlığındaki heyetin, pazar günü Baykar şirketini ziyaret ettiğini belirten Zelenskıy, “Bu ziyaret sembolik değil, oldukça pratikti. Biz Ukrayna’da Baykar fabrikası ve eğitim merkezinin oluşturulmasına ayrıca uçak motorlarının üretimine hazırlanıyoruz. Bu projeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Ukrayna’nın her zaman askeri ve havacılık endüstrisinin Avrupa merkezlerinden biri oldu ve böyle kalmaya devam edecek” dedi.

Türkiye’nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2’nin mimarı, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, dün nişanı Selçuk Bayraktar’a takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.