Ukrayna heyeti, Türk savunma şirketi Baykar Teknoloji'yi ziyaret etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna milletvekillerinin yer aldığı heyet, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Toplantısı için geldikleri Türkiye’deki çeşitli temaslarına devam ediyor.

Aralarında Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun da olduğu Ukrayna heyeti, İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmenin ardından Türk savunma şirketi Baykar Teknoloji fabrikasını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Baykar’ın Ukrayna’daki faaliyetleri ve iki ülkenin yüksek teknoloji geliştirme konusunda yürüttüğü çalışmalardan bahsedildi.

Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov başkanlığındaki Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, 11-13 Ocak 2022 tarihleri arasında çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye çalışma ziyareti düzenliyor. İstanbul ziyareti kapsamındaki heyette; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy (Roman Nedilskyi) ve Ukraynalı milletvekilleri yer alıyor. Heyette yer alan diğer Ukraynalı milletvekillerinin isimleri ise şöyle:

“Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı, Ukrayna Milletvekili Roman Grışçuk, Ukrayna Milletvekili Oleksandra Ustinova, Ukrayna Parlamentosu Savunma Komisyonu Üyesi, Ukrayna Milletvekili Oleksandr Kovalov, Ukrayna Parlamentosu İnsani ve Enformasyon Politikaları Komisyonu Üyesi, Ukrayna Milletvekili Mıkola Knyajıtskıy, Ukrayna Parlamentosu Milli Güvenlik Komisyonu Komisyonu Üyesi, Ukrayna Milletvekili Roman Kostenko, Ukrayna Parlamentosu Çevre Komisyonu Üyesi, Ukrayna Milletvekili Sergiy Mandziy.”

QHA

UKRAYNA HEYETİNDEN BAYKAR TEKNOLOJİ’YE ZİYARET

Ukrayna heyeti, bugün İstanbul temasları kapsamında önce Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Heyet daha sonra Türk savunma şirketi Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile İstanbul Esenyurt’taki Baykar Teknoloji fabrikasında bir araya geldi. Haluk Bayraktar misafir heyete fabrikayı gezdirerek ürünleri tanıttı. Bayraktar, katılımcılara Baykar hakkında sunum gerçekleştirdi. Ziyarette, iki ülkenin işbirliği ile yürütülen faaliyetlerinden bahsedildi.

HALUK BAYRAKTAR: UKRAYNA VE TÜRKİYE, SAVUNMA VE HAVACILIK ALANLARINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRİYOR

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Ukrayna ve Türkiye arasında son yıllarda savunma ve havacılık alanında önemli anlaşmalar ve işbirlikleri gerçekleşiyor. Bu işbirliklerinde en temel esas karşılıklı fayda, katma değer ve sağlam tedarik zinciri kurulması. Stratejik ortak olarak iki ülkenin yüksek teknoloji alanlarında yapacağı ortak projeler ile geleceğe daha güçlü olarak ilerleyeceğiz.” dedi.

Görüşmelerin sonunda Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, hayatını ve mücadelesini anlatan kitabını imzalayarak Haluk Bayraktar’a hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.