Haluk Bayraktar: Ukrayna'da fabrika inşaatı için resmi başvuru sürecini başlattık

Türk savunma şirketi Baykar Teknolojinin, Ukrayna’da fabrika kurma konusundaki çalışmaları devam ediyor. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, fabrika için arsanın satın alındığını, şu an fabrikanın tasarımı üzerinde çalışıldığını ve inşaat izninin alınması için resmi başvuru sürecinin başlatıldığını anlattı.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirketinin Ukrayna’da inşa etmeyi planladığı silahlı insansız hava araçları (SİHA) fabrikasına dair açıklamalarda bulundu. TSN haber ajansına konuşan Haluk Bayraktar, “Kurumsal tasarım ve fabrikanın maketi üzerinde çalışıyoruz. Bu tesisin inşa edileceği arsa zaten satın alındı. Bu tür bir inşaat izni almak için de resmi başvuru sürecini başlattık.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat  2022’de Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e düzenlediği ziyaret sırasında iki ülke arasında yüksek teknolojiler, havacılık ve uzay endüstrisi alanında işbirliğine ilişkin anlaşmanın imzalandığını hatırlatan Bayraktar“Bu anlaşma fabrikanın inşa etme konusunda ciddi bir aracı oldu. Anlaşma, 3 Şubat’ta imzalandı. Kısa süre sonra geniş çaplı işgal saldırısı başladı. Ancak planlarımız hala geçerli ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda ilerleme kaydettiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü, Ukrayna’daki fabrikada SİHA’lar dışında Baykar Kızılelma son nesil insansız savaş uçaklarının da üretilmesinin planlandığını belirtti.

Daha önce, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar yaptığı açıklamada, Türk şirketi Baykar Teknoloji’nin Bayraktar TB2 SİHA’ları üretecek bir fabrikanın inşası için Ukrayna’da bir arsa satın aldığını bildirerek, “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.