Baykar: Ukrayna ordusu Bayraktarları ustalıkla kullanıyor

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ordusunun Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) etkili bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Bayraktar TB2 SİHA’nın Ukrayna direnişinin sembolüne dönüştüğünü belirten Haluk Bayraktar, “Şirketimiz, üretici ve Ukrayna dostu olarak bununla büyük gurur duyuyor” dedi.

Türk savunma şirketi Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Ukrayna ordusu tarafından ustaca kullanıldığına dikkat çekti. TSN haber ajansına verdiği röportajda Haluk Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

“Savaş başlamadan önce Ukraynalı operatörleri eğittik, böylece onlar SİHA’ları ustaca kullanıyorlar. Çalışmalarını haberlerden takip ediyorum ve etkinliğini görüyorum. Tabii ki, savaş alanından gelen geri bildirimlere dayanarak iyileştirmeler yapılıyor. Bunları sürekli iyileştirmemiz gerekiyor. Savaş alanındaki dinamikler ve faaliyet gösterdikleri ortam nedeniyle bu iş asla bitmiyor. Ukraynalı operatörlerin ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve SİHA kullanımında çok iyi beceriler sergilediklerini belirtmek istiyorum.”

“BAYRAKTARLARIN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN TEKNİK DESTEK VERİYORUZ”

Ukrayna’daki savaşın başlamasından sonra Avrupa kıtasında insansız hava araçlarını üreten şirketler konusunda farkındalığının arttığını belirten Baykar Teknoloji Genel Müdürü, “Üretici ve Ukrayna’nın dostu olarak Bayraktar TB2’nin sembollerinizden biri haline gelmesinden büyük gurur duyuyoruz. SİHA’ların cephedeki etkinliğini artırmak, Ukraynalı askerlerin bu sistemlerden daha iyi sonuçları alabilmesine yardımcı olmak için teknik destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.