İsveç'te hükümet destekçisi aşırı sağcı liderden hadsiz açıklama: "Tüm camiler yıkılsın!.."

İsveç'in Vasteras kentinde yapılan bir toplantıda konuşan İsveç Demokratlar Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson, ülkede yapılan protestoların camilerden kaynaklandığını belirterek, ülkedeki tüm camilerin yıkılması gerektiğini ileri sürdü.

Yeni cami inşaatlarının da durdurulmasını isteyen Akesson açıklamasında "Uzun vadede, antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik veya Yahudi aleyhtarı propagandanın yayıldığı cami binalarına el koymaya ve yıkmaya başlamalıyız. Şehir manzarasında İslami anıt görevi gören minareler, kubbeler, hilaller veya diğer unsurlar tamamen kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Misyonu Nazizm'den beslenen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi, 11 Eylül 2022'deki son genel seçimde parlamentoda ikinci büyük gruba sahip oldu ve sağ liberal partilerin kurduğu azınlık koalisyon hükümetini dışarıdan destekliyor. SD, hükümeti desteklemenin karşılığında parlamentoda 4 komisyon başkanlığı da almıştı.

Birkaç günönce İsveç Başbakan Ulf Kristersson de, İsveç'in Göteborg şehrinde yapılan bir oturumunda, "İsrail'in soykırım hakkı var." şeklinde yine haddi aşan mantıksız bir açıklama yapmıştı. Görülen o ki, İsveç her gün biraz daha NATO üyeliğinden uzaklaşıyor.

Yararlanılan kaynaklar: 

İsveç Gündemi

The Times of Israel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.