İsveç, İncil ve Tevrat'ın yakılmasına izin verdi!

İsveç, bugün saat 13.00'te İsrail Stockholm Büyükelçiliği önünde İncil ve Tevrat'ın yakılmasına yönelik eyleme izin verdi. İslam İsveç Federasyonu, eyleme tepki gösterdi.

Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri ve İslam karşıtı gösterilerle sık sık gündeme gelen İsveç, yine bir skandala imza attı. İsveç haber ajansı TT'ye göre, İsveç polisi Tevrat ve İncil yakmak isteyen bir provokatöre izin verdi. Eylemin, 30 yaşındaki bir saldırgan tarafından bugün saat 13.00'te İsrail Stockholm Büyükelçiliği önünde yapılacağı belirtildi. 

İSLAM İSVEÇ FEDERASYONU EYLEMİ KINADI

İslam İsveç Federasyonu Başkanı Tahir Akan, söz konusu eylemi kınadı. Anadolu Ajansına (AA) konuşan Akan, kutsal kitapların yakılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu sene Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını hatırlatan Akan, "Bu tür provokatif eylemlerin, İsveç gibi demokratik bir ülkede yapılması bizi üzüyor. Müslüman olarak kutsal kitapların yakılmasına ve tahrip edilmesine karşıyız. Bunun nefret suçu sayılması lazım. İsveç'teki İslam federasyon ve dernekleri olarak 5 ay önce İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'la toplantı yaptık ve kutsal kitapların yakılmasının önüne geçilmesini istedik" ifadelerini kullandı. 

İSVEÇ, DÜNYA KAMUOYUNDAN TEPKİ TOPLUYOR

NATO üyeliğine henüz adım atmış olan İsveç, başkentin göbeğinde İslam ve Türkiye karşıtı gösterilere sahne oluyor. Geçen aylarda, sık sık Kur'an-ı Kerim provokasyonlarıyla tepki toplayan İsveç tepkilerin odağı olmaya devam ediyor.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.