Irak: İsveç Büyükelçiliği’nin ateşe verilmesinden sonra sular duruldu

Bağdat’taki İsveç büyükelçiliği çevresine yoğun şekilde güvenlik güçleri konuşlandırıldı.

Iraklı güvenlik kaynakları ve görgü tanıkları, günün erken saatlerinde meydana gelen protesto dalgası ve İsveç büyükelçilik binasının ateşe verilmesinin ardından Bağdat’ta sokaklarda hayatın normale döndüğünü bildirdi. Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre, kaynaklar göstericilere tazyikli su kullanan güvenlik güçlerinin araya girmesiyle protestocuların kademeli olarak geri çekilmelerini tamamladığını söyledi.

Cumhuriyet ve Sinek Köprüsü, Salihiye bölgesi, Karadat Meryem’i geçerek İsveç büyükelçiliği binasını çevresindeki alana giden araçlar yavaş bir şekilde hareket ederken, sokaklara ve elçilik binası çevresine yoğun güvenlik güçlerinin konuşlandırıldığı görüldü.

Protesto hareketinin medyada yer alan haberlerine katılan Iraklı gazeteciler, güvenlik güçlerinin foto muhabirlerine şiddet uyguladığını, üç kişiyi gözaltına aldığını, diğerlerini dövdüğünü ve kameralarını kurcaladığını bildirdi.

Günün erken saatlerinde Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği, Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın destekçileri tarafından düzenlenen bir gösteri sırasında ateşe verildi. Sadr ve yakın çevresinden ise olaya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.