BM, Gazze’de insani ateşkes yapılması çağrısında bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) resmi internet sayfasından paylaştığı açıklamasında, Gazze’de insani ateşkes yapılması için çağrı yaptı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Gazze Sorumlusu Hamade el-Beyari, ofisin resmi sitesinde "Bu aşamada birinci dereceden yapılması gereken, ateşkes ya da insani ateşkes. Böylece, yardım çalışanları, durumları değerlendirme imkanı bulabilir. Biz, şu ana dek sahada, durumları değerlendirecek güvenli bir ortam bulamadık" açıklamasında bulundu.

Gazze Şeridi'nde durumun tehlikeli olduğuna dikkat çeken Beyari, bu şartlarda insani yardımların sunulmasının da tehlikelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Beyari, "Tek elektrik santrali yakıt olmadığı için çalışmasını durdurmak zorunda kaldı. Bu da Gazzelileri sağlık ve su hizmeti almak konusunda olumsuz etkileyecek. Kaynak sıkıntısı var, dış dünya ile Gazze arasındaki geçiş kapıları tamamen kapalı, kentte tedarik zinciri kopuk" ifadelerini kullandı.

SIĞINANLARIN SAYISI 280 BİNİ AŞMIŞ DURUMDA

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) resmi sayfasından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından hazırlanmış merkezlere sığınanların sayısının 280 bini aşmış durumda olduğu belirtildi. Ajansa bağlı sığınma merkezlerinin de barınma açısından uygun olmadığı bildirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.