HAMAS - İSRAİL Çatışmaları bugün de gittikçe büyüyor

İsrail ve Hamas güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın dün İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonlarından itibaren, Gazze bölgesindeki beş binden fazla roketli saldırı karşısında İsrail ordusuna çok zor saatler yaşadı.

 Roketlerle eşzamanlı olarak Kassam Tugayları da bölgeye girdiler. Toparlanan İsrail Ordusu da Gazze Şeridi'ne çok sayıda savaş uçaklarıyla müdahale etti.

İsrail devletinin "Demir Kılıçlar" adını verdiği karşı saldırı operasyonuyla birlikte, Gazze Şeridi sınırındaki yasa dışı yahudi yerleşim bölgesindeki İsraillileri tahliye etmeye başladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzalarken, Başbakan Netenyahu da İsrail'in Hamas'ın gizlendiği yerlere ulaşacağını ve Gazze halkına "bu yerleri terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Netanyahu'yu telefonla arayan Joe Biden, ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını ve Tel Aviv'in kendini savunma hakkını desteklediğini ifade etti. Böylece Netanyahu uluslararası desteği tepeden almış oldu. 

İsrail basınında da saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü ve 1864 vatandaşının da yararlandığı, Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonu’nun başlangıcından bu yana 750 İsraillinin "kayıp" olduğu haberleri yer aldı.

Filistinli Sağlık Bakanlığı da İsrail’in Gazze Şeridi’nde ikinci gününde de devam eden saldırısı sonucunda 313 şehit ve 121'i çocuk 1.990 kişi yaralılarının olduğunu açıkladı.

Çatışmalar devam ediyor, İsrail uçakları özellikle sivil binalar ve Filistin halkı üzerine binlerce bomba yağdırıyor, bölgeyi kanlı bir harabeye döndürüyor.

 Ve tüm dünya liderleri, Biden'in açıklamasından itibaren bir iki kuru beyanatın ötesinde gelişmeleri sadece seyrediyor.

bursaarena.com.tr

(fotoğraf: SANA  Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.