Türkiye 10 yıl sonra Mısır'a büyükelçi atadı

Türkiye, 2013 yılından bu yana diplomatik gerginlik yaşadığı Mısır ile normalleşme sürecine girdi. Türkiye ve Mısır karşılıklı olarak büyükelçi atadı.

Türkiye ile Mısır arasındaki ikili ilişkiler, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te Muhammed Mursi iktidarına karşı gerçekleştirilen askeri darbenin ardından durma noktasına gelmişti. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, tekrar büyükelçilik seviyesine çıkarıldı. Buna göre, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Amr Elhamamy oldu. Türkiye ise Kahire'ye Büyükelçi olarak Salih Mutlu Şen'i atadı.

ANKARA VE KAHİRE BÜYÜKELÇİLERİ GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin 4 Temmuz 2023 tarihinde bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ve Mısır, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri büyükelçilik seviyesine çıkardı. Amr Elhamamy Ankara Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Büyükelçi Salih Mutlu Şen de Kahire de görev yapacak. Türkiye Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin büyükelçilik seviyesine çıkarıldığını duyururlar" dedi.

BU ADIMLA İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER NORMALLEŞECEK

Türkiye Dışişleri Bakanlığının ikili ilişkiler özelinde yaptığı açıklamada, "Türkiye, Kahire Büyükelçisi olarak Büyükelçi Salih Mutlu Şen’i, Mısır ise Ankara Büyükelçisi olarak Amr Elhamamy’i aday göstermişlerdir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin seviyesinin yükseltilmesi, iki ülke Cumhurbaşkanlarının aldığı karar uyarınca uygulamaya konulmuştur. Bu adım iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini hedeflemekte ve Türk ve Mısır halklarının çıkarları doğrultusunda ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacına yönelik karşılıklı iradeyi yansıtmaktadır" denildi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanSisiMısırKahire
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.