Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşerek başsağlığı diledi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Müsteşar Ahmed Fehmi, Sisi'nin kardeş Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı korkunç depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve taziye dileklerinde bulunduğunu açıkladı. Sözcü ayrıca , Sisi'nin Bu felaketin etkilerinin üstesinden gelmek için insani yardım teklifinde bulunduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhurbaşkanı Sisi'ye teşekkür ederek, görüşmenin iki kardeş halk ve Mısır ile Türkiye'yi birleştiren tarihi bağların derinliğini teyit ettiğine işaret etti.

Dün ise Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Suriyeli ve Türk mevkidaşlarıyla görüşerek başsağlığı diledi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Şukri'nin bugün Suriye'yi vuran deprem nedeniyle başsağlığı dilemek için Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile yeni bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

İstanbul / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.