Taziye ziyaretinde bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri: "Mısır her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şuki, deprem nedeniyle ülkesini temsilen ziyarete geldi.

Şukri'yi Adana'da karşılayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir" dedi.

Şukri ve Çavuşoğlu'nun, basına kapalı görüşmenin ardından, Mısır'a ait yardım gemisi için Mersin Uluslararası Limanı'nda düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

"Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır" açıklamasını yapan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlarımız bir araya gelince bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme konusunda mutabık kaldılar. Aslında ikili ticaret hacmi, ekonomik iş birliğimiz siyasetin iyi olmadığı günlerde de devam etti. Farklı alanlarda iş birliğimizi geliştirmemiz için çalışmamız lazım. Bugünkü görüşmemizde önümüzdeki süreçte bu görüşmelerde hangi konuları ele alacağız bunları görüştük. Sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmek yetmez. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir. Bu doğrultuda da bundan sonra bir araya gelmeye devam edeceğiz."

Çavuşoğlu konuşmasına devam etti:

"Bu zor zamanlarda bu telefonların büyük bir anlamı var. Zor günlerde gerçek dostluk ve kardeşlik belli olur. Bu dayanışmayı unutmamız mümkün değil. Biz deprem bölgesinde bir taraftan geçici barınma şartlarını daha iyi hale getirmeye çalışırken yıkılan devlet binaları, yollar vs. tabii ki bu konuda Türkiye ile Mısır firmaları iş birliği yapabilir. Afrika ülkelerinde iki ülkenin firmaları ortak çalışabilir. Bu alandaki ilgili kurumlarımızın bir araya gelmesinde fayda vardır."

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri de:

"Mısır hükümeti ve halkı olarak, Türkiye'nin en kısa zamanda depremin sonuçlarıyla ilgili bunların üstesinden geleceğine gönülden inanıyoruz. Mısır her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır. İlişkilerimizin de bundan sonra en iyi düzeye geleceğine inanıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.