NATO Genel Sekreteri bu defa Türkiye'yi öve öve bitiremedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Tahıl krizinin çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Stoltenberg, "Türkiye'ye Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür ediyorum. Gıda krizini önlemiş oluyorlar. Türkiye'nin bu önemli yaşam hattını korumak için ve milyonlarca insanın ihtiyacı için yaptıklarını büyük takdirle karşılıyoruz" dedi.

Stoltenberg açıklamalarında, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na takdirlerimi sundum. Tahıl anlaşması tekrar kazanıldı. Milyonlarca insan tahıla ihtiyaç duyuyor. Türkiye'nin çabaları çok önemliydi. Türkiye'nin oynadığı kritik rolü bir kez daha ortaya çıkardı. Türkiye hissedilen savaşın azaltılmasında da kritik roller oynadı. Gerçek anlamda sorunun çözülmesi, Rus saldırganlığının azaltılmasıyla mümkündür” dedi. 

TÜRKİYE, İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ BAŞVURULARINI NE ZAMAN ONAYLAYACAK

Odatv'de yer alan habere göre Bakan Çavuşoğlu da İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleriyle ilgili şunları söyledi:

“Madrid'de bir mutabakat imzaladık. Sadece davet için değil tam üyelik için uygulanması gereken adımlar yer alıyor. Bazı adımlar atıldı. İsveç'in silah ambargosunu kaldırması önemli bir adım. Kanun değişikliğine de gittiler. Bizim amacımız iki ülkenin terörle mücadelede önemli adımlar atması. Bir sonraki daimi ortak mekanizmanın toplantısı Stocholm'da olacak. Sadece silah ambargosunu kaldırmak yetmez, kalıcı olması gerek. Hem meclisimize hem halkımıza iki ülkenin somut adım attığını göstermemiz gerekiyor. Takvim iki ülkenin atacağı adımlara bağlı. Finlandiya ile çok ciddi sorunumuz yok. İki ülkenin birlikte üyeliğine önem veriliyor. Bizim tarafımızdan da iki ülke aynı muameleyi görüyor.”

Stoltenberg bu konuyla ilgili “Taahhütlerine sadık kaldıklarını söylüyorlar. İsveç şu anda terör örgütlerine üyeliği yasaklıyor. İade edilecek kişi sayısını da artıracaktır. Artık onları ittifakın tam üyesi yapmanın zamanı geldi. Bugün bu konuyu konuştuk” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.