KKTC Ombudsmanı: Kıbrıs Türk halkının sarsılmaz tek destekçisi Türkiye Cumhuriyeti

KKTC Ombudsmanı İlkan Varol, Ankara'daki Uluslararası Ombudsmanlık Konferansında Kıbrıs meselesine değindi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı öncülüğünde Ankara'daki Sheraton Otel'de 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen "21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" Uluslararası Ombudsmanlık Konferansının açılışı dün Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmanlık) ev sahipliğinde gerçekleşti. Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı bugün ikinci gününde yoğun katılımla devam ediyor.

OMBUDSMANLIK KONFERASINDA KIBRIS MESELESİ 

Kıbrıs Başbakanlık Hukuk ve Siyasi İşler Müdürlüğünde İdari Yöneticilikte görev yapan İlkan Varol “21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği” isimli Uluslararası Ombudsman Konferanslarında konuştu. Varol konuşmasına, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçiliği Kurumuna ve Türkiye’nin Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ederek başladı.

Varol, Kıbrıs tarihinde sivillerin insan hakları ihlaline uğradığını ve binlerce sivilin katledildiğine dikkat çekerek, “Kıbrıs meselesinde, bugünü anlayabilmek ve yarın hakkında fikir sahibi olabilmek için ülkenin geçmişini bilmek önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ KKTC'NİN SARSILMAZ DESTEKÇİSİDİR"

1974 Kıbrıs Barış Harekatına kadar Kıbrıs Türklerinin öldürüldüğünü anlatan Varol,  hiçbir uluslararası konferansta Kıbrıs’ın tanınmadığını, hiçbir uluslararası federasyona üye yapılamadığını belirtti.

Varol, “Uluslararası siyasette maruz kaldığı adaletsizliğe karşı olmasına rağmen uluslararası normları iç hukukuyla bütünleştirip uluslararası toplum sahnesinde hak ettiği yerde olmak isteyen KKTC ne yazık ki insan hakları bağlamında ağır ihlallerle ile karşılaşmaktadır. Tüm bu zor zamanlarda Kıbrıs Türk halkının sarsılmaz tek destekçisi Türkiye Cumhuriyeti olmuştur” diyerek Türkiye’ye teşekkür etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.