Ombudsman'lar Bursalılar ile buluştular

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumunun Bursa’da yapacağı toplantıda  Bursa Valisi İzzettin Küçük, Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç, eski İçişleri Bakanı ve Bursa Millet Vekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar bir araya geldi. 
 
EN ÖNEMLİ GÖREVİ MİLLETİN HAKKINI, HUKUKUNU KORUMAKTIR
Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumunun toplantısında konuşan Vali Küçük;” Devletimizin en önemli görevi milletin hakkını, hukukunu korumaktır. Bireylerin temel hak ve özgürlükleri güvence altına almaktır ve ülkenin refahını temin etmek için gerekli sistemi, mekanizmaları kurmaktır. Modern devletin en önemli özelliği haksızlığa uğrayan vatandaşlarının hakkının aranmasıdır. Tabi ülkemizde baştan beri şikâyet ve dilekçe hakkı, yargıya başvurma hakkı, iş ve işlemlerine ait tutum ve davranışlara karşı haklar vardır. Ama son 10 senedir özellikle vatandaşın başvuru hakkı çeşitlenmiştir ve paylaştırılmıştır. BİMER, CİMER, İnsan Hakları Kurulları bunların öne çıkanlarıdır. Ancak ombudsmanlık sistemi kadar en etkilisi ve en barış getirenidir. Çünkü sistemde çözüm bir dayatma değil karşılıklı anlaşma. Böyle bir çözüm ülke barışına da büyük hizmet etmektedir. Sayın Başkanım, önemli paylaşımların konu olacağı toplantınıza Bursa’yı seçtiğiniz için zatıalinize ve değerli heyetinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ifade etmeden geçemeyeceğim milletin hakkını ve hukukunu korumayı, Millet bizzat kendisi koruma durumunda kalabilir. 15 Temmuz’da olduğu gibi bu uğurda şehit düşen bütün yiğitlerimizi bu vesile ile rahmetle yad ediyorum. ”dedi.
 
Vatandaşa hizmetin sınırları olmadığına değinen Bursa Millet Vekili Efkan Ala; “Bana göre vatandaştan yana olmanın, vatandaşı hizmetin ve devletin odağına koymanın adı olan ve bu anlayışın somut bir yansıması olan Kamu Başdenetçiliği kurumunun yani ombudsmanlığın ne olup olmadığını anlamak için bir araya gelmiş olmak en önemli husustur ve ombudsmanlık sistemi de bu anlayışın somut bir yansımasıdır. Böyle düşünen ülkeler bu kurumları kurmuşlardır.” dedi.   
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İL
Türkiye’de yeni bir kurum olduklarını belirten, Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç, Bursa bizim tarihimiz açısından son derece önemli bir yer. Maneviyatımız açısından çok güçlü bir yer, geleceğe baktığımızda sanayimiz açısından da fevkalade etkili bir yer. Ama bunların hepsinden önemlisi ülkemizin 81 vilayetinde değişik kültürlerden, değişik bölgelerden, yörelerden bu kadar insan Bursa’da bir araya gelmiş ama kargaşa ve huzursuzluk yok. Asayişte Türkiye’nin en önemli illerinden biri emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek bir il.
 
Biz yeni bir kurumuz, 4 yıllık devlet hayatımda en büyük eksik tarafımız fazla tanınmıyor olmamız. Burada denetçi arkadaşlarımızla birlikteyiz sizden gelen şikayetleri en titiz şekilde gece gündüz inceliyorlar, vatandaşın başvurusunu en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyorlar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.