Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı Ankara'da başladı

Ankara'da 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı başladı.

Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı öncülüğünde 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek "21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" Uluslararası Ombudsmanlık Konferansının bugün Ankara'da açılışı Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmanlık) ev sahipliğinde gerçekleşti.

11 Ocak 2023 tarihinde saat 09.00’da başlayan açılış töreninin yapıldığı ilk oturumda, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin gösteriminin ardından Türkiye Başdenetçisi Şeref Malkoç, açılış konuşmasını yaptı. Şeref Malkoç, Türkiye Ombudsmanlığının faaliyetleri ve kurumun işleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ombudsmanlık görevine dikkat çeken Malkoç, savaş durumunda dünyadaki Ombudsmanların konumuna değindi. Malkoç, Türkiye Ombudsmanlığının yaptığı yayımları ve bunların Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer devlet kurumları tarafından kullanımına dikkat çekti.

İlk oturumun ikinci konuşmasını Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc gerçekleştirdi. Leclerc, böylesine başarılı bir organizasyonda bu kadar kişinin bir araya gelmesini sağlayan Türkiye Başdenetçisi Şeref Malkoç’a ve Türkiye Ombudsmanlığına teşekkür etti. İnsanlar arasındaki ayrımcılık problemlerinin hala devam ettiğini vurgulayan Leclerc, bunun çözülmesi için bütün ombudsmanlara büyük bir görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, oturumun üçüncü konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Kaymakcı, Türk Ombudsmanlığının onuncu yılını doldururken pek çok işe imza attığını ifade etti. Kaymakcı, Ombudsmanlık geleneğinin Osmanlı Devleti’nden beri var olduğunu da sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’deki göç yüküne dikkat çekerken uluslararası toplumun bu duruma yardımcı olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile temasını anlatan Kaymakcı, Avrupa’nın Türkiye ile varmış olduğu 18 Mart Mutabakatının şartlarına uyulması gerektiğini söyledi.

"21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’nda Faruk Kaymakcı’nın konuşmasının ardından dünyanın diğer ülkelerinden gelen ombudsmanlar, açıklamalarda bulundu.

Ankara’da Sheraton Otel’de devam eden Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’nda Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da bir konuşma gerçekleştirdi. Şentop, Ombudsmanlık kurumunun işleyişinin yanı sıra Türkiye'deki yargı sisteminin çalışma biçimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konferans, 12 Ocak 2023 tarihine kadar ombudsmanlar, ulusal insan hakları kurumları yetkilileri ve Avrupa Konseyi'nden yaklaşık 37 farklı ülkenin temsilcilerinin katılımıyla Ankara'daki Sheraton Otel'de devam edecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.