Bolu Emniyet Ekiplerinden önemli operasyon: 72 Milyon dolar değerinde "kaliforniyum" ele geçirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamadan öğrenildiği üzere, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  Atatürk Orman Parkı yanında durdurulan bir otomobile operasyon yapıldı.

Polis tarafından otomobilde yapılan aramada, atom enerjisi santrallerinde ve nükleer füze başlıklarında kullanılan 18,01 gram "kaliforniyum maddesi" ele geçirildi.  

Güncel piyasada değeri yaklaşık 72 milyon dolar tahmin edilen ve bulundurulması / taşınması izne tabi olan bu maddenin, analiz için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderildiği bildirildi.

Otomobilde bulunan 5 şüpheli kişi tutuklanarak, sorgulanmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaliforniyum, sembolü Cf ve atom numarası 98 olan radyoaktif metalik bir kimyasal elementtir. Yüksek atom ağırlığına sahip elementler içinde, aynştaynyumun ardından çıplak gözle görülebilecek miktarı üretilebilen ikinci elementtir. Element, keşfedildiği Kaliforniya Üniversitesi ve Kaliforniya eyaletinin onuruna bu şekilde isimlendirildi. Çok değerli olan bu rayoaktif elementin gramı 4 Milyon Dolar olarak bilinmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.