Ankara'da Geleneksel "Trabzon Tanıtım Günleri" başladı

Trabzon'un tanıtılacağı Ankara Trabzon Günleri törenle başladı.

Ankara'da Başkent  Trabzon Dernekler Federasyonunca düzenlenen "Trabzon Tanıtım Günleri",  28 Nisan gününe kadar 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Etkinlik açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şunları söylediİ

"Başkentimizde Trabzon buluşmasına katılan herkese Trabzon'daki vatandaşlarımızın selamını iletiyorum. Bütün Anadolu'daki şehirlerimizin kendilerine özgü değerleri ve özellikleri var.  Bu şekilde güzel bir ülkeyiz. Eşsiz bir coğrafyayız. Bu minvalde Trabzon padişahlarımızın izi olan bir şehir. Fatih'in fethettiği Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup 17 yaşına kadar yaşadığı şehirdir. Ve hatta kılıcında hamsi figürü olan padişahtır Kanuni Sultan Süleyman. Böyle ecdadın iziolan bir şehirdir. Yine Atatürk'ün 3 kez ziyaret ettiği şehirdir Trabzon. Böyle bir şehrin evladı olmak gurur verici. Son seçimde Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle hemşerilerimizin teveccühüyle başkan olmak da gurur verici."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.