Azerbaycanlı Gençlerin "Karabağ Şehitlerinin Anım Günü Sessiz Mitingi" yoğun ilgi gördü

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü ve Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği tarafından İstanbul'da ve Şuşa şehrine kardeş şehir olan Erzurum'da bugün saat: 13:00'da eş zamanlı olarak, "İkinci Karabağ savaşında hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerinin ve sivil vatandaşların hatırasına anım günü sessiz mitingi" gerçekleştirdi.

Bu mitiglerde basın açıklaması okunan KİAMP Türkiye Genel koordinatörü Dr Elvin ABDURAHMANLI, şunları söyledi;

"KİAMP Türkiye Genel Koordinatörlüğü olarak 2. Karabağ savaşında şehit olan ve ermeniler tarafından gaddarca öldürülen sivilleri anmak ve bu gerçekleri dünyaya anlatmak için bu sessiz mitingi düzenlemekteyiz. Bildiğiniz üzere Ermenistan 30 yıldır gerek BM'in 30 Nisan 1993 günü kabul ettiği 822, 853, 874 ve 884 sayılı kararnemeleri, gerekse de AGİT Minsk Grubu'nun kararlarını uygulamamaktaydı. Halen de arazilerimizde terör faaliyetler gerçekleştirmektedir. Brüksel görüşünde dahi Ermeniler Karabağ'da savaştan önce sonra yerleştirdiği mayınların haritalarını Azerbaycan yetkililerine vermemektedir. İlaveten de birinci Karabağ savaşı esnasında Karabağın Hocalı şehrinde ve diğer şehirlerinde esir alınmış şahıslar ile ilgili Ermenistan siyasi yetkililer tarafından 30 yıldır bir bilgi verilmemektedir. Nitekim Hocavend şehrinin Edilli köyünde toplu mezarlar bulunmuştur. Ermeniler 1990'lı yıllarda esir aldıkları Azerbaycanlı esirleri öldürerek toplu şekilde gömmüş ve bir soykırım suçu açıkca yaptığı görülmektedir.

Geçtiğimiz haftalarda ve Günümüzdede gerek Ermenistan siyasilerinin gereksede ABD ve Avrupadaki Diasporasının baskısı ve isteği üzerine Dünyanın farklı farklı ülkelerinde Azerbaycanın Büyükelçiliklerine, Konsolosluklarına ve diplomatik diğer Temsilciliklerine ırkçı ermeniler tarafından saldırı düzenlenmektedir. Bizler de Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından kurulan Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Koordinatörlüğü olarak, bu gibi terörist ve ırkçı saldırı girişimlerini kınıyoruz.

Batı devletlerini ve Uluslararası hukuku temsil eden diğer kuruluşları barışı ve hukuksal düzeni koruması için Ermenistan lehine uyguladıkları çifte standarttan vazgeçmelerini için Büyükelçiliklerimize yapılan saldırıları kınıyor;  ilgili devletlerin Viyana Konvansiyonu'na uygun şekilde hareket etmelerini talep ediyoruz.

Yurt dışında yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak belirtmek isteriz ki bizler her birimiz yurt dışında yaşasak dahi bir diaspora üyesiyiz ve her zamanda "Karabağ Azerbaycanındır" diyeceğiz!.."

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.