Azerbaycan, depremzedeler için sahra hastanesi kurdu

Türkiye'deki şiddetli depremlerin ardından Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta kurduğu sahra hastanesi faaliyete geçti.

Türkiye'de yaşanan şiddetli depremler sonrası Azerbaycan, Kahramanmaraş'a sahra hastesi kurma kararı aldı. Yapım aşaması tamamlanan sahra hastanesi hasta kabulüne başladı.

Hastanenin sorumlusu Dr. Gurban Eyvazov,  Azerbaycan olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti.

"BİZLER HER ZAMAN BİRİZ, KARDEŞİZ VE BİR MİLLETİZ"

Kurmayı planladıkları iki sahra hastanesinden ilkini tamamladıklarını ve hasta kabulüne başladıklarını belirten Eyvazov, "Hastanemiz 4 bölümden ibaret. İlk kabulün ve muayenenin ardından hasta ilgili bölüme gönderiliyor. Laboratuvar, lokal anestezi ve cerrahi bölüm var. Kesikler, kırıklar tedavi ediliyor. Toplam 23 tıp heyeti var. 6 kişilik doktor heyetimiz ise Azerbaycanlı arama kurtarma ekiplerine müdahale ediyor. İkinci bir hastane daha yapacağız. Ortopedi, pediatri ve genel cerrahi bölümleri olacak. Görevimiz bitene kadar kardeş Türkiye'nin yanındayız. Bizler her zaman biriz, kardeşiz. Bir milletiz. Siz her zaman zor günümüzde bizlere yetiştiniz, yardımcı oldunuz. Bizler de her zaman sizlere destek için hazır olduk ve olacağız" ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.