Azerbaycan'dan Türkiye'ye 1000 adet çadır desteği

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı meydan gelen Kahramanmaraş depremlerinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bin çadır ve 500'e yakın ısıtıcı gönderdi.

Türk dünyası, asrın felaketi olarak kaydedilen 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından afetzedelere el uzatıyor. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ve 10 ili etkileyen depremlerde en çok destek olan Azerbaycan, 725 arama kurtarma ekibi gönderdi. Canla başla çalışan ekip, yoğun çalışmalarıyla enkaz altından canları kurtardı.

Ayrıca Türkiye'de ikamet eden Azerbaycanlı muhtelif STK  üyeleri ve Öğrencilerle diğer vatandaşlar da her deprem bölgesi için, gruplar halinde ve canla başla mücadele veriyorlar. 

BAKÜ'DEN ADANA'YA ÇADIR VE ISITICI YARDIMI

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye'ye bu defa 16 araçtan oluşan insani yardım koridoru gönderildiği bildirildi. Bakanlık, araçlarda 830 çadır ile 279 ısıtıcı bulunduğunu belirtti. Bakanlığın bir başka açıklamasında, 200 çadır ile 183 ısıtıcı taşıyan uçağın Bakü'den Adana'ya doğru hareket ettiği kaydedildi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.