Ankara'daki Ukrayna Derneği Başkanı: Kültürümüzü ve kimliğimizi korumak için savaşacağız

Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska, Kırım Haber Ajansına Şedrık Bayramını değerlendirdi. Biletska, "Kültürümüzü ve kimliğimizi yaşatmak için de savaşıyoruz" vurgusu yaptı.

Ankara'daki Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska, ev sahipliği yaptığı Şedrık Bayramı kutlamalarında Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt verdi. Şedrık Bayramı hakkında bilgi veren Biletska, etkinliğin değerlendirmesini yaptı. Biletska, "Savaş sırasında kutlama yapmak biizm için hem çok zor hem motive edici. Sonuçta kendi kültürümüzü yaşamak için bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Bu etkinlik de zaten bunu gösteriyor. Her koşulda biz kültürümüzü yaşatacağız, kültürümüz için, kimliğimiz için savaşacağız. Bu yüzden aynı anda Ukraynalıların nasıl zengin bir kültüre sahip olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Aslında Ukraynalıların ne kadar barışçıl olduğunu göstermek istiyoruz" ifadelerine vurgu yaptı. 

"DÜNYADAKİ TÜM UKRAYNALILAR VATANI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Biletska, Ukraynalıların her zaman barış ve sevgi içinde olduğunu dile getirerek, "Bize saldırıldığı zaman, bize zarar verildiği zaman topraklarımızı mutlaka koruyacağız. Sadece biz değil, dünyadaki tüm Ukraynalılar vatanı için her şeyi yapacak. Bu yüzden buna devam edeceğiz. Ülkemize yardım etmeye devam edeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Ukraynalılar şu anda ortak bir zafer için savaşıyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu sene olacak zaferimize katkımız olsun" ifadelerini kullandı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.