UNICEF Türkiye savaş mağduru Ukraynalı çocuklara el uzattı

Rus saldırıları sonucunda zarar gören Ukraynalı çocuklara yönelik sağlık ve eğitim hizmetleri için UNICEF Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, ASAM ve Ukrayna dernekleri bir araya geldi.

Ukrayna’da kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılar yüzünden ülkede siviller zarar gördü. Sağlık, eğitim, yerleşim yerlerinde görülen hasarlardan en çok Ukraynalı çocuklar etkilendi. Uyuyamayan, eğitim göremeyen, yaralanan ve hatta hayatını kaybeden çocukların yardımına sivil toplum kuruluşları ve devletler koştu.

TÜRKİYE UKRAYNALI ÇOCUKLARA EL UZATTI

Ukrayna müttefiki devletler yeniden imar çalışmaları için finansal destek sağlıyor. Buna bağlı olarak Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM), Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ukrayna dernekleri, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar bir araya geldi.

Görüşmede Almanya merkezli banka KfW Development Bank’ın Ukraynalı çocuklara yönelik koruma ve insani ihtiyaçları ayrılacak bütçe konuşuldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.