Batı'nın desteği devam ediyor; The Economist Ukrayna'yı "Yılın Ülkesi" seçti

İngiliz dergisi The Economist Ukrayna'yı yılın ülkesi seçti. Dergiden yapılan açıklamada, "Bu yıl, 2013’te yılın ülkelerini seçmeye başladığımızdan beri ilk kez seçim çok net. Sadece Ukrayna olabilir" ifadesi yer aldı.

Yeni yılın ilk günlerine yaklaşırken dergi ve gazetelerden 2022 yılının önemli isimleri paylaşılıyor. İngiliz dergisi The Economist bu sene yılın ülkesi olarak işgalci Rus saldırılarıyla 24 Şubat'tan bu yana mücadele eden Ukrayna'yı seçti.

"YILIN ÜLKESİ SADECE UKRAYNA OLABİLİR"

Dergiden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genellikle bu onur, bize göre son 12 ayda en çok gelişme gösteren ülkeye verilir. Dolayısıyla Ukrayna, bir anlamda alışılmadık bir seçim. Çünkü çoğu Ukraynalı'nın hayatı Vladimir Putin'in işgal girişiminden bu yana önemli ölçüde kötüleşti. Birçok insan öldü. Şehirler yerle bir edildi ve yandı. Milyonlarca insan evini terk etti. Ukrayna ekonomisi yaklaşık üçte bir oranında küçüldü. Rus saldırıları birçok Ukraynalıyı elektriksiz karanlıkta titremeye bıraktı. Yine de bu yıl Ukraynalılar kendilerini gösterdiler" 

Ayrıca yapılan açıklamada, "Bu yıl, 2013’te yılın ülkelerini seçmeye başladığımızdan beri ilk kez seçim çok net. Sadece Ukrayna olabilir”  denildi.

The Economist savaşın başında haftanın kapak fotoğrafında Ukrayna bayrağına yer vermişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.