17 Yaşındaki Milli Atletimiz  Mizgin Ay "Dünya Şampiyonu" oldu
BURSA ARENA / İsmet YILDIRIM
 
Milli Atletimiz Mizgin AY Batman'dan  Ankara Beypazarı'na gelen mevsimlik işçi ailesinin 17 yaşındaki çocuklarından en küçüğü..
2 yıldır da spor yapıyor.."atletizm".. Bu süre zarfında Fenerbahçe Spor kulübü tarafından keşfediliyor ve kulübün resmi sporcusu olarak yer alması sağlanıyor.
 
Mizgin AY için  aldığı sorumluluğun artması ile zorlu dönemler başlıyor. 
Çok çalışıyor ve önceki 2 yıllık süreçte "yıldızlar" ve "gençler" kategorilerinde alınan ( 27 ) madalyon ile Türkiye şampiyonlukları elde ediyor.
 
Son olarak Kenya'nın başkenti Nairobi'de "Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası" na katıldı.
100 m. Yarışlarında Türk Bayrağını temsil etti ve yarışı 11.62 saniyelik derecesiyle 1. olarak tamamladı.
 
Omuzunda gururla taşıdığı Türk Bayrağı ile birlikte kürsüye çıktı ve dünya şampiyonu olarak, tüm diğer ülke yarışmacılarına ve seyircilerine "İstiklal Marşı" mızı dinletti. 
 
BURSA ARENA olarak genç sporcumuzu tebrik ediyor daha nice birinciliklerle alacağı "altın madalyon"lara kavuşmasını diliyoruz..
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.