Memleketin gündemi, geçtiğimiz günlerde yaşanan İstanbul depremi sonrası beklendiği söylenen olası büyük bir sarsıntı. Biz espri kalitesi absürt ve bir o kadar da geniş bir millet olarak bu denli ciddi bir meseleyi de geyiğe çevirdik ya pes hani. Ve akabinde Haarp ve değişik paranoyalar ile süsleme sanatı.

Kimse “ya kardeşim o kadar deprem vergisi ödendi, ne oldu? Geçen onca zamanda ne yapıldı, ne gibi önlemler alındı, denetimler ne durumda?..” demiyor, diyemiyor. Allah’tan yeni bir deprem vergisini yürürlüğe koymadılar. İstanbul’da 402 olan toplanma alanı 77’ye düşmüş; ihaleye açılıp çoğuna avm yapılmış ve trajikomik bi şekilde bu haberi okuyan haber spikeri kadın da sonuna söyle ekliyor “Sonuçta iyi ki depremde alışveriş yapabileceğimiz avm’ler var”

Onca çarpık yapılaşmaya siyasi rant ve oy uğruna izin veren bu sistemde böyle bir felaket sonrası, maalesef sonuç milletin kaderiyle baş başa kalması olacaktır. Aslında memleketin en önemli gündemi bu deprem kargaşasında yurdu istila eden üç harfliler. Evet elektrikten doğal gaza kadar dalga dalga gelip, milletin mutfağını evini arabasını, ele geçiren, gırtlağına çöküp boğmaya çalışan üç harfliler. Hastaneden çıkıp eczaneye gidiyorsunuz aldığınız ilaç torbasıyla birlikte cüzdanınıza çöküyorlar, markete gidiyorsunuz siz yemeden 4/3’ünü onlar yemişler. Benzinliğe gidiyorsunuz arabanızdan önce onlar yakıp bitirmişler.

“ZAM!.."

Evet en büyük üç harfli ordusundan bahsediyorum ve bunları tatlı tatlı yediren hükümetten.

Benzine, motorine peşpeşe zam, şekere %16 zam, çaya %32.25 zam, doğalgaza %53.98 zam, elektriğe %50.4 zam, toptan elektriğe %37 zam, kırmızı ete %20 zam, köprülere %47 zam, sigaraya 4 ayda %50 zam, yurtdışı harcına %300 zam, cep telefonu harcına %1000 zam..

Ama Yıllık Enflasyon %9.26, ama ekonomi büyüyor. Yersen!..

Doğalgaz fiyatları $ bazında %51 düşerken doğalgaza %35 zam yapmak, enerji fiyatları %18 gerilerken elektriğe %50 zam yapmak, enflasyon %30 iken maaşlara %3 zam yapmak değil ve AKP'nin en büyük başarısı; Bu zamları yaparken kitlesine bu zamları alkışlatmak..

Diyorlar ki; Asgari ücretlinin elinde nasıl Iphone olabiliyor?

500 milyar $ borcu olan her gün borcundan dolayı bir vatandaşın kendini yaktığı, atanamayan öğretmenin intihar ettiği ülkenin; 8 sarayı, 15 lüks uçağı, binlerce danışmanı, on binlerce makam aracı, nasıl olabiliyorsa o da öyle oluyor.

Lakin ülkeyi yönetenlere “kışt” bile diyemezsiniz.

Neden? Dokunulmazlıkları var.

Kutsal kişilere, şakşaklamaktan başka birsey yapamaz, eleştiremezsiniz. 24 TL verip izlediğim filmi eleştirebilme hakkım olacak ama %60 vergi ile araba alırken %60 akaryakıt vergisi öderken, %75 içkiye vergi öderken, %87 sigaraya vergi öderken, elektriğe, suya, doğalgaza 8 çeşit vergi öderken vergilerimi israf edenleri eleştirme hakkım olmayacak!! Geçeceksiniz bunları!..

Devlet kurumlarında, belediyelerde onca usulsüzlük ve israf yapılmış ve yapılıyor. Melih Gökçek dönemine ait; ihalelerde, mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük ortaya çıkıyor. 750.000.000 dolarlık çöp yatırım ortaya çıkıyor. "Vay be" deyip geçiştirilecek şeyler mi? AKP neden susuyor? Medya neden susuyor? Muhafazakârlar neden susuyor? Yargı neden susuyor?

Eğer Mansur Başkan seçilmeseydi  780 Euro'luk ağacın 7500 Euro'ya alındığını, 200 milyon Dolar harcandı denen Ankapark’ın 750 milyon Dolar'a mal olduğunu, 1000 TL'ye AKP’lilere kiralanan büfelerin daha sonra 30 bin TL'ye kiraya verildiğini öğrenemeyecektik.

Ayrıca yeni duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Sırma Su kimin? Fransız Danone'nin. Hamidiye Suları, Türk Hava Yoları kimin? Türk Milleti'nin Hamidiye Suyu’nu almaktan niye vazgeçtiler? Ekrem İmamoğlu seçildi diye. Bu durumda Türk Hava Yolları kime tepki gösteriyor? %54 oy ile Ekrem İmamoğlu'nu seçen İstanbullulara..

Yine yazımın sonunu bugünlerde çok tartışılan İyi Partililerce KYK borçlarını silinmesi için meclise önerge hakkında bir kaç cümle yazarak noktalamak istiyorum; Silmezler efendim silmezler; Öğrencilerin KYK borcunu değil, borcun faizini bile silmeyenler; Ali Ağaoğlu'na bir kalemde 1.400.000.000 TL destek çıktılar. Futbol kulüplerine destek çıktılar. Çünkü bu ülkede öğrenciler değil, milletin vergilerinden beslenen "asalaklar"a daha çok değer veriliyor...

Allah bu milleti öncelikle ekonomik deprem ve göçük altında bırakanlardan kurtarsın.

Sağlık, selamet ve mutlulukla kalın efendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.