Memur-Sen Başkanı Yalçın: Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı

Memur-Sen heyeti bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmeye Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı.

Toplantı sonrası konuşan Yalçın, "Memur kadrosu bekleyenlerin talebini aktarmış olduk. Ek gösterge düzenlemesinde adaletin sağlanması konusunda beklentilerimizi iletme fırsatı bulduk" dedi.

"Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması" sözlerini ekledi.

Asgari ücret zammının ardından emekli ve memur zamlarının ne kadar olacağı sorgulanmaya başlandı.

Yalçın, ek zam yapılmasının "zaruret" olduğunu belirterek toplantıda zam taleplerini dile getirdiklerini söyledi, şunları ekledi:

"Memur artık büyükşehirlerden kaçmaya başladı. Memur maaşlarının yükseltilmesine olan inancımızı, beklentimizi tekrar ifade ettik. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik.

"Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. En düşük memur maaşına dikkat çekerek bu konuda adım atılması gerekliliğini ifade ettik.

"Memur olarak ek zam bekliyoruz. Ek bir zammın yapılması artık zaruret olmuştur."

zeynel özen

HDP Copyright: HDP

HDP İstanbul milletvekili Zeynel Özen, 25 Aralık 2022 Pazar günü İstanbul Havalimanı'ndan Kopenhag üzerinden 35 yıl yaşadığı İsveç'e aile ziyaretine gitmek üzereyken İçişleri Bakanlığı talimatıyla yurt dışına çıkış yasağı konduğunu öğrendi.

Bu karara sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren Özen, bugün yaptığı ayrı bir açıklamada kararın iptal edildiğini duyurdu.

"Anayasa Mahkemesi'nin bu yıl Temmuz ayında açıklanan bir kararında İçişleri Bakanlığı'nın tamamen keyfi olarak ve bir çeşit eziyet olarak kullandığı bu yetkiyi iptal etmesine rağmen bakanlık olmayan bir yetkiyle seyahat özgürlüğümü elimden aldı.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Avrupa Birliği Uyum Komisyon Katip Üyesi ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak görevlendirilen ve çalışma alanı yurt dışı olan bir milletvekiline, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın uygulanan bu hukuksuz yasak, kamuoyundan gelen yoğun tepki ve aklıselim kişilerin duyarlılıkları üzerine bugün an itibariyle kaldırıldı."

Özen, ailesinin yaşadığı İsveç’e üç gün gecikmeli olarak gidebildi.

Türkiye’de milyonlarca kişinin benzer şekilde mahkeme kararı olmaksızın talimatlarla keyfi olarak seyahat özgürlüklerinin elinden alındığını söyleyen Özen "Milyonlarca insanın medeni ölüme terk edildiklerinin farkındalığıyla, onların da sesi olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı'nın bütçeye ödenek ekleme yetkisini iptal etti

anayasa mahkemesi

DHA Copyright: DHA

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2021 yılında kabul edilen, Cumhurbaşkanı'na kamu idarelerine ve özel bütçeli idarelerin bütçelerine ödenek ekleme yetkisi tanıyan düzenlemeyi oybirliğiyle iptal etti.

Bu yetki Merkezi Bütçe Yönetim Kanunu'na geçici maddeyle eklenmişti.

Ardından CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel, Engin Altay ve 131 milletvekili AYM'ye başvurarak yetkinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etmişti.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, kanuna eklenen "19/12/2020 tarihli ve 7258 sayılı 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda yer alan genel bütçe geliri tahmini üzerinde gerçekleşen gelir kadar, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin bütçelerine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkilidir. İlgili kanunları gereğince genel bütçe karşılığı yapılan ödenek eklemeleri bu tutardan düşülür" şeklindeki 23. ek geçici madde iptal edildi.

BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.