Asgari Ücret konusunda son açıklamalar! TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9.000 TL oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı sona erereken ilk resmi rakamı TÜRK-İŞ paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret 2023 için hem işçi hem de işveren kesiminin memnun olacağı bir rakam üzerinde uzlaşma sağlanacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret 2023'te açıklanacağını duyurdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında 3. toplantısı gerçekleşti.İşçi, işveren ve hükümetten oluşan 15 kişiden oluşan komisyon; Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere geçim üzerindeki tüm etken rakamları dikkate alıyor.   

3 Saat süren toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bu defa TÜRK-İŞ'in resmi asgari ücret teklifi 9.000 TL oldu...

Toplantısı sonrası TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu. Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar asgari ücret 3. toplantısını yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7.785 TL, yoksulluk sınırı 10.000 TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7.785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Vedat Bilgin Bey'e de Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerine de söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9.000 TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse masada olmayız."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.