Kosova'nın en çok ithalat yaptığı ülke Türkiye

Kosova, 2023 yılında 5,8 milyar avro tutarında ithalat yaparken en çok ithalat yapılan ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sırada yer aldı.

Kosova Gümrüğü, Maliye Bakanı Hekuran Murati ve Gümrükler Genel Müdürü Agron Llugaliu'nun katılıymıyla 2023 kapanış toplantısını 29 Aralık 2023'te düzenledi.

TÜRKİYE İTHALATTA İLK SIRADA

Agron Llugaliu, toplantıda Kosova'nın 2023'te 5,8 milyar avro tutarında ithalat yaptığını ve en çok ithalat yapılan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını açıkladı.

Kosova'nın 2023'te 5,8 milyar avroluk ithalat yaptığını, bu rakamın 792 milyon avrosunun Türkiye'den gerçekleştiğini kaydeden Llugaliu, ikinci sırada Almanya'nın, üçüncü sırada ise Çin'in yer aldığını belirtti.

Llugaliu, geçen yıl ile karşılaştırıldığında yaklaşık olarak yüzde 9'luk artışla 2023'te ülke bütçesine 1,6 milyar avro gümrük vergisi topladıklarını, ihracatın ise 891 milyon avro seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.

Yıl boyunca 9 gümrük çalışanının gözaltına alındığını paylaşan Llugaliu, 14,5 milyon avro değerinde mala ise el konulduğunu kaydetti.

Basın toplantısında hazır bulunan Kosova Maliye Bakanı Hekuran Murati de gümrüğün yıl boyunca ülke bütçesine katkı, kaçakçılık ve yolsuzlukla mücadelede mükemmel bir iş çıkardığının altını çizdi.

Türkiye, geçen yıl da Kosova'nın en çok ithalat yaptığı ülke olmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.