Kosova'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla "Dostluk Konseri"

Kosova'nın başkenti Priştine'de 19 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü anısına "Dostluk Konseri" düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Priştine Türk Kültür Merkezi tarafından 19 Aralık 2023 tarihinde Priştine, İpek ve Prizren şehirlerinden kadın korolarının sahne aldığı "Dostluk Konseri" gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü anısına gerçekleştirilen etkinlikte, Kosovalı sanatçılar Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça şarkı ve türküler seslendirdi.

YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, konsere 3 şehirden katılan 5 kadın korosunun yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarını YEE merkezlerinde sürdürdüğünü söyledi.

Konseri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediklerini belirten Yılmaz, "Çok da başarılı bir organizasyon oldu. Hem Türk kadın koroları hem de Arnavut kadın koroları, dolayısıyla Prizren, Priştine ve İpek şehirlerimizden gelen 5 koromuzun performansını izledik, çok da mutlu olduk." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren konser, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve hediye takdimiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Priştine YEE bünyesindeki ebru sanatı kursiyerleri tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin Yüzü" ebru sergisi açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.