İzmir yerli otomobil fabrikası için atağa geçti


BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir yerli otomobile kilitlendi.

Otomotiv sektörünün temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya geldi. Sanayiciler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantı yaptı. Yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için enine boyuna değerlendirmeler yapıldı. Ankara’yı etkilemek için sanayicilerden oluşan 8 kişilik İzleme ve Takip Komitesi  kuruldu.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın başkan seçildiği komitede ESBAŞ CEO’su Faruk Güler,  Tiryakiler Oto Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki,  Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal,  İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak ile CMS Jant Yönetim Kurulu Başkanı Bertuğ Ösen yer aldı.

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı bölge de tespit edildi.

EBSO Başkanı Yorgancılar, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli milletvekili olmasını da avantaj olduğuna dikkat çekti. Komite ilk olarak İzmir Milletvekilleri ile görüşecek. / Ufuk Akkaya-Ulusal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.