Evlilik Kredisi Şartları Neler?

Evlenmeyi planlayan çiftler için 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinde detaylar netleşmeye başladı. Evlilik planı yapan gençler "150 bin TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?" "Evlilik kredisinde şartlar neler?" sorularını araştırmaya başladı. Peki evlilik kredisi şartları neler, başvurular ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Evlilik hazırlığı yapanlar evlilik kredisine dair detayları merak ediyor. Evlilik kredisi başvurularında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak evlilik öncesi ve sonrasındaki eğitimden yararlanma şartı aranacak. Peki evlilik kredisi şartları neler, başvurular ne zaman başlayacak?

KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için başvuru tarihini duyurdu. Buna göre; 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat Perşembe günü alınmaya başlanacak.

KREDİNİN ŞARTLARI NELER?

Halktv'nin haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamasında, başvuru için gerekli şartların açıklanmaya devam edeceğini de söyledi. Başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz toplamda 150 bin lira faizsiz kredi verilecek.

Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

thumbs-b-c-c229bd633b25f326a39d8bbe7a39d042.jpg

Deprem bölgesinde yaşayanlar evlilik kredisinden öncelikli faydalanacaklar arasında. Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin bakanlık tarafından evlilik öncesi ve sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.   

Anahtar Kelimeler:
Evlilik Kredisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.