150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinin detayları belli oldu

Aile ve Gençlik Bankası tarafından, yeni evlenecek gençlere verilecek olan evlilik kredisi ayrıntıları hızla netlik kazanmaya başlıyor. Yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık faizsiz kredi başvuru şartları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni evlenecek gençlere verilecek olan faizsiz evlilik kredisi başvuruları gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere verilecek faizsiz kredi imkanının taslak metni hazırlandı.

Hazırlanan bu yasa teklifinin önümüzdeki haftalarda TBMM gündemine taşınarak çabucak yasalaştırılması bekleniyor.

2 YIL ÖDEMESİZ 5 YILLIK VADE

Edinilen bilgilere göre, yeni evlenecek gençlere verilecek olan 150 bin liralık faizsiz kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olarak ve 5 yılda geri ödemeli olarak evlenecek gençlere sunulacak.

Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışacak.

Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek.

DEPREM BÖLGESİNE ÖNCELİK TANINACAK

6 Şubat’ta yaşanan depremin en fazla etkilediği bölgeler olan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelere öncelik tanınacak.

Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak olan 150 bin lira kredi miktarı ise her yıl artacak.

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Desteklerden yararlanabilecek olan evlenen çiftlere yaş sınırı getirilecek. 

Ancak yaşla ilgili çalışmalar sürüyor. Verilecek kredi desteğinin faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödenmesi planlanıyor.

Yeni evlenecek olan gençlere verilecek olan faizsiz kredi, “E-Devlet” üzerinden gerçekleşecek.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.