Dünyaca Ünlü Bankadan Şoke Eden Türkiye Kararı! Türkiye'de faaliyetlerini askıya aldı

Citi Menkul Değerler, Türkiye'de faaliyetlerini askıya aldı.

Citi Menkul Değerler AŞ. Türkiye'deki faaliyetlerini iki yıl süreyle durdurma kararı aldı.

Citi Menkul Değerler AŞ’nin faaliyetlerinin, kendi talebi üzerine, 14.03.2024 tarihi itibariyle 2 (iki) yıl süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

Karar SPK'nın bu haftaki bülteninde yayınlandı.

Hem beyin göçü hem de sermaye göçü hızlandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Citi'nin borsada aracılık hizmetleri sunan şirketi Türkiye'yi terk etti.

citi3.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu, Citi Menkul Değerler A.Ş.’nin faaliyetlerinin, kendi talebi üzerine, 14 Mart 2024 itibarıyla iki yıl süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verildiğini duyurdu.

HONDA, MAZDA, BP, TOTAL, OPEL, Mannesmann ve Essity gibi sektörünün devlerinin akabinde bu defa finans devi Citi, Türkiye defterini kapatma kararı verdi.

citi.gif

Halktv nin haber yorumuna göre, ABD finans devinin Yerel Seçimlere iki hafta kala böyle bir karar alması, seçim sonrasına dair endişeleri artırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.